Free Internet Chess Games Server

Install FICGS apps
play chess online


Game result  (chess)


S. Boehme, 2292
M. LaDuke, 2247

1/2-1/2

See game 144523
 Hot news
 Discussions
 Files search
 Social networkInternet Go, Weiqi, Baduk

                                          
EncyclopediaIn english the name is written Bobby Fischer


Bobby Fischer


Robert James "Bobby" Fischer on yhdysvaltalainen shakin maailmanmestari.

Fischer syntyi 9. maaliskuuta 1943 Chicagossa, Yhdysvalloissa ja voitti shakin maailmanmestaruuden 1. syyskuuta 1972 Reykjavíkissa Boris Spasskilta. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista shakinpelaajista huolimatta pitkäaikaisesta poissaolostaan itse kilpailuista.

Fischer ei pelannut yhtään julkista ottelua vuoden 1972 MM-ottelun jälkeen ennen joutumistaan puolustamaan mestaruuttaan Anatoli Karpovia vastaan 1975. Fischer ja Maailman shakkiliitto FIDE eivät saaneet sovittua ottelun säännöistä, hän vaati muun muassa pelkkien voittojen ottamista huomioon pistelaskennassa ja mestaruuden saavuttamisen edellytykseksi kymmentä voittoa. Erimielisyyden takia Fischer menetti mestaruutensa ilman ottelua, ja Karpovista tuli maailmanmestari. Tämän jälkeen Fischer vetäytyi shakinpeluusta 20 vuodeksi.

Bobby Fischer haastoi jälleen Spasskin uusintaotteluun 1992. Ottelu järjestettiin Udvassa, Jugoslaviassa, joka oli YK:n saarrossa, joka koski myös urheilutapahtumia. Fischer voitti ottelun ja keräsi 3,3 miljoonan dollarin palkinnon. Yhdysvaltain hallitus asetti hänet syytteeseen ja antoi hänestä etsintäkuulutuksen.

Fischer katosi jälleen. Vuonna 1999 hän antoi haastattelun unkarilaisella radioasemalla, joka alkoi hänen vastatessaan kuuntelijoiden kysymyksiin, mutta muuttui pian Fischerin saarnaksi, jossa hän kuvasi itsensä kansainvälisen juutalaissalaliiton uhriksi.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen 2001 hän antoi haastattelun pienelle filippiiniläiselle radioasemalle, jossa hän ylisti iskua Yhdysvaltoihin ja ilmoitti palaavansa maahan nähdäkseen sen tuhoutuvan pois. Fischer on sen jälkeen antanut haastattelun Islannissa ja hänen on ilmoitettu asuvan Unkarissa ja Japanissa ja Filippiineillä.

13. heinäkuuta 2004 hänet pidätettiin Naritan kansainvälisellä lentokentällä Japanissa hänen käyttämänsä passin vanhennuttua.

Elokuussa 2004 Fischer ilmoitti naivansa Miyoko Watain, Japanin shakkiliiton puheenjohtajan, jonka kanssa hän oli asunut vuodesta 2000. Hän pyysi myös sisäministeri Colin Powellilta kansalaisuutensa peruuttamista. Japanin oikeusministeriö hylkäsi kuitenkin Fischerin vetoomuksen maahan jäämiseksi ja määräsi hänet karkoitettavaksi. Syyskuussa oikeus kumosi karkoituspäätöksen. Fischer anoi poliittista turvapaikkaa Islannista, jonka hallitus sääti nopeasti poikkeuslain kansalaisuuden ja passin myöntämiseksi hänelle. Näin Fischer pääsi matkustamaan Islantiin.

1970-luvulla Fischerin vaatimuksia mm. MM-ottelun ehdoista pidettiin hulluina, mutta nykyisin hänen ajamansa taloudelliset ja ammattimaiset ottelu- ja turnausehdot ovat arkipäivää maailman huippupelaajien keskuudessa.Bulgarian   Chinese   Danish   Dutch   English   Finnish   French   German   Icelandic   Indonesian   Italian   Japanese   Norwegian   Polish   Portuguese   Russian   Croatian   Spanish   Turkish  
History :

File last modified on 2016-5-11
Contributor : devassal thibault


See also this article on Wikipedia : Bobby Fischer

All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.

You may find another article in the encyclopedia by consulting this list.

Bobby Fischer 
 
Support to all people under attack    
Social network : create your photo albums, discuss with your friends...
Hot news & buzz : discover the latest news and buzz on the internet...
Discussions : questions and answers, forums on almost everything...
Seo forums : search engines optimisation forums, web directory...


Play the strongest international correspondence chess players !


Tsenkov, Ljubomir     (BGR)        [member # 57]

Correspondence chess : 2521      

Ranked  #  13   in the rating list.

Rating history :  No change this year.Big chess :   1686      

Ljubomir Tsenkov
This member may have a profile in the social network.
FICGS Go server, weiqi baduk banner facebook      
Correspondence chess

World championship

Play chess games

Go (weiqi, baduk)

Advanced chess

Play big chess

Chess trainer apk

Rated tournaments

Poker texas hold'em

Fischer random chess

      FICGS correspondence chess banner facebook