Free Internet Chess Games Server

Install FICGS apps
play chess online


Game result  (poker)


H. Kruse, 2252
E. Yarkov, 2087

1-0

See game 144999
 Hot news
 Discussions
 Files search
 Social networkInternational Go Forum

                                          
EncyclopediaIn english the name is written Bobby Fischer


Bobby Fischer


Bobby Fischer er det navn, hele verden kender og bruger om Robert James (Bobby) Fischer (født 9. marts 1943 i Chicago), amerikansk/islandsk skakspiller.

Fischer lærte at spille skak som 6-årig og viste sig snart at have geniale evner. Fra han var otte til han blev 13 år udviklede han sig på helt egen hånd til en fantastisk stærk spiller. Første gang verden hørte om amerikanernes nye stortalent var i 1956, da Bobby Fischer besejrede den kendte mester Donald Byrne. I 1957 vandt han det amerikanske mesterskab, og sejren gav adgang til interzoneturneringen året efter i Portoroz, hvor han blev nr. 5 og sensationelt kvalificerede sig til kandidatturneringen. Han blev udnævnt til verdens yngste stormester. Bobby Fischer var da VM-kandidat og kun femten år gammel.

Den 1. september 1972 vandt Bobby Fischer verdensmesterskabet i skak i Reykjavik mod Boris Spassky i et dramatisk opgør. Det var første gang, en amerikaner vandt denne titel. I 1975 overlod han titlen til Anatoly Karpov uden at have spillet i den mellemliggende tid.

I 1992 forlod Fischer kortvarigt sit skak-otium, da han stillede op til en revanche-match mod Spassky over 30 partier i Jugoslavien. Det amerikanske justitsministerium havde advaret Fischer om, at han risikerede op til 10 års fængsel, hvis han spillede i Jugoslavien, der på dette tidspunkt var underlagt en international handelsembargo. På det indledende pressemøde viste Fischer brevet fra Justitsministeriet frem og spyttede på det som svar til de jugoslaviske værter. Fischer vandt matchen klart og viste i glimt, at han stadig var en gudbenådet skakspiller på trods af 20 års fravær fra spillet.

Den stadig mere excentriske Fischer har gennem årene udviklet et intenst had til især skak, jøder og USA, der i hans få interviews kommer til udtryk i stærkt paranoide konspirationsteorier, bl.a. med påstande om at VM-matcherne mellem Garry Kasparov og Anatoly Karpov var aftalt spil.

I juli 2004 blev Fischer arresteret i Tokyos Narita lufthavn på begæring af de amerikanske myndigheder, der ville retsforfølge ham i USA for overtrædelse af handelsembargoen mod Jugoslavien i 1992. I marts 2005 tilkendte det islandske parlament imidlertid Fischer et islandsk statsborgerskab i taknemmelighed over, at han i 1972 satte øen på verdenskortet. Den 24. marts 2005 landede han igen i Reykjavik, hvor han stadig bor.

Fischer spiller ikke længere almindelig skak, men udelukkende Fischer Random skak.Bulgarian   Chinese   Danish   Dutch   English   Finnish   French   German   Icelandic   Indonesian   Italian   Japanese   Norwegian   Polish   Portuguese   Russian   Croatian   Spanish   Turkish  
History :

File last modified on 2016-5-11
Contributor : devassal thibault


See also this article on Wikipedia : Bobby Fischer

All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.

You may find another article in the encyclopedia by consulting this list.

Bobby Fischer 
 
Support to all people under attack    
Social network : create your photo albums, discuss with your friends...
Hot news & buzz : discover the latest news and buzz on the internet...
Discussions : questions and answers, forums on almost everything...
Seo forums : search engines optimisation forums, web directory...


Play the strongest international correspondence chess players !


Gueci, Alberto     (ITA)        [member # 185]

Correspondence chess : 2580       FEM

Ranked  #  6   in the rating list.

Rating history :  No change this year.Go :   1492       Advanced chess :   2153      


I'm 59 years old and i live in Palermo (Sicily). I'm quite weak on the board so I'm engines dependent ;-)

This member has no profile in the social network.
FICGS Go server, weiqi baduk banner facebook      
Correspondence chess

World championship

Play chess games

Go (weiqi, baduk)

Advanced chess

Play big chess

Chess trainer apk

Rated tournaments

Poker texas hold'em

Fischer random chess

      FICGS correspondence chess banner facebook