Paremmaksi shakin pelaajaksi


Back to finland.


*shakin    (2021-03-31)
Paremmaksi shakin pelaajaksi

Miten aiempien pelien analysointi voi auttaa sinua kehittymään paremmaksi shakin pelaajaksi?

Shakki on kiistämättä kaikkein laajimmalle levinnyt lautapeli, jota pelataan maailman joka kolkassa. Se on klassinen peli, jota ohjaavat hyvin tarkat säännöt: strategia on kaikki kaikessa eikä onnella ole mitään vaikutusta peliin.Mutta päästäksesi täydellisen mestarin tasolle, sellaisten kuin MrGreen nettikasino ammattilaiset, Fortniten tappokoneet tai Minecraftin mestarirakentajat, sinun on tehtävä todella ankarasti töitä ja opittava aiemmissa peleissä tekemistäsi virheistä voidaksesi parantaa hyökkäys- ja puolustusstrategioitasi. Tässä artikkelissa selvitetään, kuinka edellisten pelien analysointi auttaa sinua pelaamaan shakkia paremmin tulevaisuudessa.

Aiempien pelien analysoinnin merkitys

Ensinnäkin on tärkeämpää tutkia omia erheitään kuin käyttää aikaa toisten tekemien virheiden vatvomiseen. Ja nimenomaan omien pelien analysointi on osa prosessia, jossa shakin pelaaja kehittyy paremmaksi. Tiedätkö Botvinnikin? Hän on se legendaarinen shakin maailmanmestari entisestä Neuvostoliitosta, joka esitteli tämän toiminnan tärkeyden.
Olipa pelin tuloksena sitten voitto tai tappio, monet shakin pelaajat eivät tiedä, kuinka tärkeää menneiden pelien analysointi voi olla. Itse asiassa shakki on taitopeli ja vaatii paljon työtä. Siksi jokaisen shakin pelaajan tulisi käynnistää nopeasti tietokoneensa heti turnauksen päätyttyä. Sitten tulee etsiä tehdyt virheet ja korvata ne oikeilla siirroilla sekä muokata avauksia.
Lisäksi voit ottaa huomioon pelin aikana keksimäsi muunnelmat, varsinkin ne, joita ei pelattu. Tämä on sinulle myöhemmin korvaamaton apu, kun palaat tarkastelemaan peliä päivien, kuukausien tai jopa vuosien kuluttua.
Ja aivan kuten harjoituskin tekee mestarin, omien pelien analysointi on paras ja nopein tapa tutkia vastustajien avaussiirtoja, löytää hyviä omaan tyyliinsä sopivia avauksia ja siten kehittää itseään. Ja kun kehityt, on hyödyllistä nähdä, mitä olit ajatellut tietyn pelin aikana. Tämän avulla voit päättää, kuinka parantaisit ajatteluprosessiasi tulevissa peleissä ja välttää vastaavia virheitä.
Lyhyesti sanottuna pelianalyysin tarkoituksena on ymmärtää pelin kulku vaihe vaiheelta. Mitä voit oppia Kasparovilta tässä vaiheessa? Hänen neuvonsa oli, että pelaajan tulisi analysoida kaikki yksittäiset pelinsä. Ei ainoastaan voitettuaan pelin, vaan myös lopputuloksen ollessa tappio tai tasapeli. Toisaalta ehkä mielestäsi on houkuttelevaa analysoida ainoastaan tappioita. Tämä on luonnollinen lähestymistapa – ajattelet, että vain nämä pelit paljastavat heikot kohtasi. Voittosi voivat kuitenkin auttaa sinua analysoimaan virheitäsi vielä paremmin ja johtaa menestykseen tulevissa peleissäsi.
Alta löydät erinomaisen tavan analysoida menneitä pelejäsi.

Kirjoita tai merkitse muistiin ne siirrot, jotka veivät sinulta aikaa

Onko peli ohi? Ota heti muistikirjasi esille ja kirjoita ylös kaikki muunnelmat, joita ajattelit pelin aikana. Tärkeimpiä näistä ovat ne, joita ei käytetty pelin aikana. Tämä pieni askel auttaa sinua huomattavan paljon, kun palaat tutkimaan peliä pitkän ajan jälkeen. Kun kehityt seuraavien päivien kuluessa, on hyödyllistä analysoida, mitä ajattelit aiempien pelien aikana.
Seuraavalla kerralla tämä auttaa sinua päättämään, kuinka voisit parantaa ajatteluprosessiasi. Kun aloitat analyysin, käytä ensinnäkin shakkilautaa (ei tietokonetta). Teitkö virheen, menetitkö nappuloita tai päädyitkö jollain tavalla huonoon asemaan? Etsi pelistä niitä siirtoja. Se auttaa sinua havaitsemaan pelin tärkeät osat, analysoimaan niitä ja välttämään vastaavia tilanteita tulevaisuudessa. Lataa "manuaalisen" analyysin jälkeen pelin tiedot shakkiohjelmaasi syvempää käsittelyä varten.

Tutki muunnelmiasi

Seuraava askel pelin jälkeen on aiemmin tekemiesi muunnelmien arviointi. Tämän toiminnon tarkoituksena on tekemiesi virheiden paikantaminen. Menikö joihinkin asetelmiin kauemmin aikaa? Hienoa! Tutki tätä syvällisemmin ja pohdi, oliko tekemäsi siirto siihen käyttämäsi ajan arvoinen.
Muista myös tallentaa sijainti, jos näit nyt sellaisia taktisia yhdistelmiä, joita et huomannut pelin aikana. Muita vinkkejä? Kiinnitä huomiota avaukseen ja sellaisiin keskipelin suunnitelmiin, jotka sopivat juuri tuohon tiettyyn avaukseen.

Käytä tietokonetta objektiivisesti

Sinun tulisi käyttää tietokonettasi muistiinpanojen skannaamiseen. Muista tehdä analyysistasi mahdollisimman objektiivinen – käytä sitä vain täydentämään olemassa olevia analyysejasi. Voit myös osallistua verkossa järjestettäviin shakkiturnauksiin ja oppia muiden pelaajien avulla lisää virheistäsi. 
Pelin jälkeen voit analysoida siirtojasi yhdessä vastustajasi kanssa. Sitten käytte läpi koko pelin, etsitte kriittiset hetket, keskustelette näihin asetelmiin liittyvistä ajatuksistanne ja vertailette mielipiteitänne. Pelin jälkeen siirrät pelin tiedot henkilökohtaiseen pelitietokantaasi tietokoneella. Lopuksi käyt vielä pelin läpi koneen (esim. Byrka) avulla löytääksesi avainkohdat katsomalla arvioinnin huippukohtia.


Response  
 

Guest name   (option)     Register
Please sum : 7555 + seven  
Trackbacks : If you talked about this article in your blog or website, you may instantly get a backlink 
There's no trackback at the moment.